• Zimní kurz 1 8. - 13. ledna 2023
      • Zimní kurz 1 8. - 13. ledna 2023

      • 20.01.2023 07:10
      • 8. - 13. ledna 2023
        článek, fotogalerie, video
      • NEDĚLE 8. 1.

        V neděli 8.1. jsme přijeli na náš penzion – U Vodárny. Rozdělili jsme se do 5 pokojů. V hlavě nám probíhalo několik myšlenek, jak to asi bude vypadat uvnitř. Vzali jsme si věci a vydali jsme se hnědými dveřmi s prosklenými okénky dovnitř. Chodba, kde jsme si celý týden odkládali boty. Po levé straně byl pokoj číslo 1, tam jsme ale nebydleli, byl to pokoj pana ředitele. Za chodbou byly schody, které vedly do našich pokojů.

        Otevřeli jsme dveře a s údivem v obličeji jsme se zarazili, jak pokoje vypadají krásně. Chodbička, koupelna, kuchyň a obývák, 1 pokoj a točivé schody nahoru, kde byl další pokoj. Kufry se nahoru bohužel samy nevynesou, takže jsme je společnými silami vynesli.

        Po všem vybalování a vynášení kufrů jsme šli na večeři. Měli jsme výborné borůvkové knedlíky. Poklidili jsme a šli odpočívat a připravit se na následující den.

        PONDĚLÍ 9. 1.

        Ráno budíček v 6:50, od 7 snídaně a pak se připravovat na odjezd na lyžování. Dostat se do lyžáků bylo docela zlo, nevadí, jdeme dál.

        Lyžovali jsme asi 3 hodiny. Lyžovalo se skvěle. Okolo půl jedenácté jsme měli přestávku na sváču a mohli jsme si koupit v bufíku i pizzu, pití a další věci.

        Před druhou hodinou jsme odjížděli busem na náš penzion. Převlékli jsme se a šli na oběd. Po obědě jsme měli dlouhý odpočinkový odpolední klid zpestřený hraním různých her. Poté jsme šli v 18 hodin na večeři. Po večeři jsme vyráběli vlajky a psali 10 věcí, co máme se spolubydlícími na pokoji společného - dozvěděli jsme se tak spoustu zajímavých a někdy i nových věcí o ostatních. Poté už následovala hygiena. Večerka v půl desáté.

        ÚTERÝ 10. 1.

        Úterní ráno probíhalo úplně stejně jako pondělní - odjezdy a lyžování. Pan učitel měl skvělý nápad, kdy vzal 2 GoPro a natáčeli jsme videa do filmu a fotky.

        Dali jsme si pozdní oběd a odpočinkový klid, někdo využil čas k hraní stolních a společenských her, někdo nabíral síly na další aktivity. Po večeři přišel nečekaný, ale skvělý plán, kdy jsme měli udělat scénku, video nebo příběh na téma: Sněhové koule na dovolené u moře. Měli jsme 1 hodinu na přípravu. Všichni zvládli a odprezentovali svůj výtvor a šli jsme zase na večerní klid a spát.

        STŘEDA 11. 1.

        Ráno, odpoledne a odpolední klid probíhal úplně stejně jako v úterý a v pondělí. Před večeří jsme měli hry venku, kde jsme běhali a sbírali body pro naše týmy. Aktivity venku byly zakončeny společným zabalením lyží do přepravních futrálů, protože sněhové podmínky už nám nedovolily další den lyžování. A opět následoval večerní klid a spánek k nabrání sil na čtvrteční plány, a to výlet do Jablonce nad Nisou do místního bazénu.

        ČVRTEK 12. 1.

        Ráno jsme vstávali až v půl osmé a šli na snídani. Následovala příprava na výlet do bazénu. Do jabloneckého bazénu jsme odjížděli před devátou hodinou. Do bazénu jsme se přišli lehce po 9. hodině a byli jsme v něm hodinu a půl, kdy jsme využili plaveckého bazénu, divoké řeky, masážních fontán, páry a tobogánů.

        Do apartmánů jsme se vrátili kolem 13. hodiny na oběd a poté následoval zasloužený odpočinek. Někdo hrál hry, někdo nabíral sílu po řádění v bazéně. Ve tři odpoledne nám pan učitel rozdal „ježdíky“ a vyrazili jsme na Malinovku, kde jsme využili zbytky sněhu na sjezdovce k velmi zběsilým jízdám. Byla velká legrace a vše jsme natáčeli na GoPro. Po asi hodinovém ježdění jsme šli na véču, protože začalo pršet a většina z nás byla mokrá a zmrzlá. Po teplé večeři následovalo slavnostní vyhlášení soutěží, předání cen a pomyslné zakončení lyžařského kurzu. Následovala bujará oslava formě diskotéky, kdy jsme hráli písničky na přání. Závěr diskotéky byl dost emotivní, protože pro některé byl tento lyžařský kurz poslední.

        PÁTEK 13. 1

        Pátek třináctého, budíček, snídaně, uklízení, balení, oběd, čekání na autobus, nakládka a odjezd domů do Varnsdorfu.

        Anny – 9. B

         

        První letošní lyžařský kurz na novém působišti je za námi. Bohužel sněhové podmínky nebyly ideální, ale tři dny jsme lyžovali na jediném místě v okolí, na kterém se dalo, na Severáku. Chvílemi byla na svahu tlačenice, protože svah byl využíván i jinými školami, ale nebylo to nic hrozného. Po třídenním lyžování jsme využili k regeneraci a relaxaci jablonecký bazén. Kurz byl ve volných chvílích doplněn různými hrami a aktivitami. Ze strany nás instruktorů velká pochvala pro všechny za jejich aktivitu, chování a přístup. Poslední den na Severáku už všichni lyžovali na velkém svahu, což je velká paráda i pro ty nejmenší, kteří stáli na lyžích poprvé. Děkujeme všem účastníkům a nezbývá nám nic jiného, než si přát, aby na druhém kurzu za 14 dní byly sněhové podmínky lepší.

        Kolektiv instruktorů lyžařského kurzu 1

        FOTOGALERIE

        VIDEO

      • Zpět na seznam článků
  • Počítadlo návštěv

    Počet návštěv: 1056