• Projektové dny

          • 25. - 27. 3. 2024

            Čas před Velikonocemi patří tradičně na naší škole projektovým dnům. Ze tříd se opět ozýval zpěv, tanec, smích a nadšení. Bylo vidět, že dětem i učitelům nechyběla chuť do společné práce. Některé třídy se změnily na tvořivé dílny, ve kterých vznikaly velikonoční dekorace, obrázkové mapy, dřevěné přívěšky, náramky z korálků a jmenovky vytvořené 3D tiskem. Nechyběla tvorba výukových materiálů do hodin AJ, NJ a ČJ. Děti také vyrazily do terénu, kde poznávaly nejen své město, ale také sousední Seifhennersdorf. Náročnou trasu na Jedlovou horu s přehledem zvládli na kolech i kluci z 2. stupně. Ve školní kuchyňce zase děti pekly perníčky, které příjemně provoněly celou školu. Součástí projektových dnů byla také příprava na školní akademii, na kterou se už všichni moc těšíme.

            Mgr. Lucie Šeráková

          • První ročník

          • Školní rok 2024/2025

            Zápis: čtvrtek 18. 4. 2024

            Milí rodiče. Pro školní rok 2024/2025 otevřeme minimálně jednu třídu (třídní učitelka Mgr. Renáta Hrušková). Rozhodne počet dětí, které přijdou k zápisu - 18. 4. 2024, protože rádi otevřeme třídy dvě. Nabízíme především rovný přístup a kvalitní výuku podpořenou kvalifikovanými učitelkami, příjemným prostředím, dostatkem pomůcek i vhodně nastavenými volnočasovými aktivitami. Potěší nás, pokud si pro své děti vyberete právě naši školu! 

            ZaPIS_DO_1_TRID_2024.docx

            Jak_muzete_pomoci_svym_detem.pdf

            Doporuceni_rodicum.pdf

          • Zimní kurz 2

          • Jizerské hory, apartmány U Vodárny, 28. 1. - 2. 2. 2024

            Zimní kurz nabral na obrátkách. Sjíždění svahu, hry na sněhu, celotýdenní soutěžení družstev, pěší výlet, chystané lyžování na Severáku. A to jsme stále na začátku.

            Vedoucí Lukáš Hůla a Tereza Pípová pro žáky na každý den připravují zajímavý program a zpestřují volný čas dětí. K tomu jasné nebe a sluníčko. Zatím. Tak ať jim počasí a elán vydrží.

            Sluníčko sice tak docela nevydrželo, zato středeční Severák si žáci užili. K tomu zase spousta her, získávání indicií, hledání souřadnic. Čtvrteční dopoledne provázel déšť, ale na svah vyrazili všichni. Vyzkoušet si sjezdovku a připravit se na odpoledne - slalomové závody. Přes poledne udělalo počasí otočku o 180 stupňů, sluníčko, krásně připravený svah, slalom "pro všechny". Jela se dvě kola ve dvou kategoriích a s výsledky je možno se seznámit v příloze. Večer byl ve znamení výpravy (Trniště) za "odměnou", kterou byla překrásná medaile (vyrobil pan učitel Hůla). Tu si s sebou domů odvezli všichni účastníci kurzu. Na závěr byl vyhodnocen slalomový závod i se sladkou cenou. A tak v pátek při odjezdu si už jen všichni mohli zavolat: "Ať je zima nebo mráz, příští rok tu budem zas".

            Slalomove_zavody.xlsx

            Poslední lednovou neděli roku 2024 se vydalo 22 žáků na očekávaný zimní kurz 2. Ikdyž panovalo nádherné jasné počasí, vrásky na čele nám dělal stav a množství sněhu. Ubytování už jsme znali, žáci vzali apartmány útokem. Večer proběhlo rozlosování do 4 skupin, vedoucími se staly holky z 9. A. Jednotlivé skupiny neměly za úkol jít proti sobě a získávat body, ale naopak museli při úkolech spolupracovat a následně dát dohromady všechny indicie, aby na konci kurzu našly “tajné místo”, u kterého si každý žák našel památku.

            Lyžovalo se každý den. První a druhý den nám posloužil svah pár metrů od ubytování. Úterní odpoledne jsme si zpestřili výletem na Prezidentskou chatu. Procházka zimní zledovatělou krajinou byla lehce nebezpečná – jistě po ní zbyla nějaká modřina, ale za to byla zábavná a plná smíchu. Středa byla ve znamení brzkého vstávání, protože měníme svah a jedeme autobusem na Severák, kde byly sněhové podmínky daleko lepší. Stačilo pár jízd a všichni jezdili jako o závod. Ač se středeční lyžování neobešlo bez drobných pádů a pár ohnutých hůlek, nezastavilo nás to a ve čtvrtek – i přes pršavé počasí, jsme alespoň na chvilku vyrazili dotrénovat na odpolední závody. Na závody již panovalo takzvané “azuro” a tak jsme mohli zakončit lyžování se vší parádou.

            V pátek už nám nezbývalo nic jiného než si zabalit věci do kufrů a tašek, uklidit po sobě pokoje, těšit se domů – abychom mohli všem říct, jak moc fajn jsme se měli a v neposlední řadě se těšit na další rok a hromady sněhu, které jsem si již objednali.

             

            Lukáš Hůla a Tereza Pípová

             

          • Zimní kurz 1

          • Jizerské hory, 14. - 19. 1. 2024

            Výborné podmínky včetně dostatku sněhu provázely děti prvního kurzu. Můžeme říci, že již tradicí se stává ubytování v apartmánech U Vodárny, které vytvářejí pohodovou atmosféru. K tomu nutno přidat vstřícný a pohodový přístup obou vedoucích - Blanky Plocarové a Patrika Kloudy. Ti pro děti zorganizovali vedle samotného výcviku na sněhu a přednášek i řadu dalších aktivit, ať již venkovních, či těch, které se odehrály uvnitř penzionu. Tyto aktivity, pro něž byly děti rozděleny do čtyř skupin, zpestřovaly dětem jejich volný čas. Zajímavé je, že každou soutěž vyhrál jiný tým. V poslední den se uskutečnil dvoukolový závod ve slalomu - viz příloha.

            Vítězové jednotlivých soutěží:

            Závody na sněhu: Matouš Müller, Ella Müllerová, Charlotte Procházková, Štěpánka Beranová

            Stavba sněhuláka: Tereza Rokická, Barbora Švecová, Derak Lorenc, Jan Bukáček, Anežka Beranová

            Pravidla na sjezdovce: Vítek Poláček, Andrea Němečková, Patrik Švihlík, Aneta Cedrychová

            Znalostní kvíz: Jiří Šeps, Emma Vu, Veronika Bukáčková, Julie Rudolfová

            O pořádek na pokoji nejvíce dbala trojice: Veronika Bukáčková, Charlotte Procházková a Honzík Bukáček

            Zavody_ve_slalomu_ZK_1.pdf

            Video

          • Silvestr 2023

          • Varnsdorf, nám. E. Beneše

            Myšlenku zasportovat si v poslední den v roce jsme my, pracovníci školy naplnili měrou vrchovatou. Vždyť na start vybraného závodu se nás postavilo deset. Navíc někteří se postavili nejen na startovní čáru, ale dokonce i na "bednu" vítězů.

            K tomu připočtěme početné pole z řad našich žáků, kteří reprezentovali nejen sami sebe, své oddíly, ale i svou školu! Děkujeme a gratulujeme!

            Sivestr_2023_MTB_ve_vysledcich.pdf

            eduresized_af4d5527-8f3c-4c56-9318-df2dc4993a02.jpg

             

    • Přihlášení

    • Zvonění

      Pátek 19. 4. 2024
  • Počítadlo návštěv

    Počet návštěv: 6598